Vacsorának sem utolsó, mert míg a sütőben összesülnek az ízek, kész a zuhany is. Salátával már csaknem ideális.
Rakott tejszínes nagykocka
Hozzávalók:
500 g fodros nagykocka
5-6 szelet kiadós bacon vagy főtt, füstölt szalonna felkockázva, kisütve
1 nagy pohár (450 g) tejföl
3 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
bors
szerecsendió
fokhagyma
A tésztát sós vízben kifőzöm, de semmiképpen sem szabad túlfőzni, mert a sütőben még tovább puhul.
Amíg fő, felkockázom a szalonnát és kisütöm, a kifőtt tésztát pedig egyenesen a serpenyőbe irányítom, hogy összekeveredjen a füstölt szalonnával. Amikor kissé kihűlt, hozzákeverem a tejfölös keverékhez. (Nagyjából most érdemes előmelegíteni a sütőt alsó-felső sütésen 220 fokra - az enyém kb. 6-7 perc alatt felmelegszik.)
Ehhez felverem a tojásokat, sóval, borssal, szerecsendióval, aprított fokhagymával ízesítem, hozzákeverem a tejfölt, lereszelem a sajtot az apró lyukú reszelőn, és a felét hozzáadom a tejfölhöz. Ha van főzőtejszín-maradék, az is jöhet ide.
A munka dandárja megvolt - már csak össze kell keverni a serpenyőben, és ha alkalmas rá az edényünk, akkor mehet is a sütőbe, ha nem, akkor áttesszük egy hőálló sütőtálba, a tetejére szórjuk a sajtot és várjuk, amíg rápirul a sajt. Ennyi idő elég is, hogy a hozzávalók összesüljenek.
Tejfölös rakott tészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése