De azt hiszem, hogy a húgom is hibás! (Na, jó: főleg ő.) Megkérdeztem, hogy mit süssek - és bár én nem is akartam, azt mondta, hogy csokis és zabpelyhes meggyes mindenképpen legyen. Így lett. Csináltam egy kókuszosat csak úgy a jáccás kedvéért, és már régen ki akartam próbálni a Tarte Tatin receptjét is, szóval az is becsúszott, de az már csak baleset volt - igazán! - és hát magamra is gondoltam, ezért csináltam egy brokkolis-kéksajtos pitét (vagy úri nevén quiche-t). Abból szerencsére nem kért senki (vagy nem sokat) ezért az egészet befaltam. Jó, nem egyszerre, de azért már nincs belőle. :) A tészta receptjét már megosztottam korábban, ezért csak egy nyálcsorgató képet mellékelek. A töltelék párolt brokkoli, amit felváltva rakosgattam a tésztára isteni kéksajttal és nyakonöntöttem három felvert tojás, egy 2dl-es főzőtejszín, némi reszelt sajt, só, bors és szerecsendió kíséretében. Hmmmm.
Brokkolis-roquefortos quiche |
A brownie receptjét az Éva Magazin honlapján találtam - köszönet érte! Minimálisat módosítottam rajta, az eredeti a linken elérhető.
Brownie3
Hozzávalók:
6 tojás
30 dkg lágy vaj
20 dkg cukor
40 dkg áfonya (mélyhűtött, kiolvasztva, levével együtt - bár én lehet, hogy megkockáztatnám a lekvárt is)
10 dkg nádcukor (jó a sima is, ha nincs otthonnádcukor)
40 dkg étcsoki
22 dkg liszt
1 késhegynyi só
1 késhegynyi szódabikarbóna
A csokit gőz fölött megolvasztom és az áfonyát lekvárrá főzőm a (nád)cukorral. Amíg ezek hüledeznek, habosra keverem a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és azzal tovább habosítom. Ha kihűlt a csoki, hozzáöntöm a vajas-tojásos-cukros masszához, hozzáadom a lekvárosított áfonyát, majd hozzászitálom a lisztet, csipet sót és szódabikarbónát.
Mehet a sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe, az pedig a 180 fokos légkeveréses sütőbe. 22 percig kell sütni, és egy perccel sem tovább (bár nekem 25 percig sikerült, és még így is ragacsos maradt megfelelőképpen).
Áfonyától nem szárad ki - bár nálunk ez más sosem derül ki. :( Én B tervnek beszereztem ribizlit is - hát, azt majd egy másik sütihez adom.
Brownie3 - áfonyával |
Brownie3
Ingredients:
6 eggs
300 g melted butter
200 g sugar
400 g cranberry (frozen is good)
100 g cane sugar (or white)
400 g dark chocolate
220 g flour1 pinch of salt
1 pinch of cooking soda
First I melt the chocolate on steam and make some cranberry jam from the cranberry and the cane sugar. While they are getting cooler I am beating up the butter and the sugar till I have a thick and light cream. Then I add the eggs one by one so the texture will be smooth and soft. Then comes the melted chocolate - I mix them together and then I can add the jam. The last step is to add the dry ingredients: drizzle the flour in, add the salt and the cooking soda.
Pour it to an oven pan (20cmx30cm) and put to the preheated oven (180 Celsius). Leave it there for 22 minutes and no longer as the brownie will not be soft but rather will look like a chocolaty sponge.
Due to the cranberry jam it will remain soft - if you can hide it somewhere. Otherwise it has not chance at all. Based on my own observation.
nagyon jó sorozat, mindig élvezettel olvasom !
VálaszTörlés