A múltkori meggyes-mákos muffinból volt még maradék megggyem, ebédre vendégek érkeztek, úgyhogy a dolog adott volt. Ha valaki szereti a csokis-meggyes kombinációt, akkor nála ez a variáció is minden bizonnyal bejön. A lányomnál nem volt sikere, de a kersztfiam biztosan értékelné. Ha eljutna hozzá...
Fekete-erdő muffin
Hozzávalók
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanilia
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1/2 üveg lecsepegtetett meggy
Az olvasztott vajat összekeverem a két tojással és a cukorral, majd hozzáadom a fűszereket: az vaniliát és a fehéjat. A liszthez hozzáadom a sütőport és a kakaóport, majd belekeverem a tojásos-vajas masszába. Végül jöhet a lecsepegtetett meggy. Ezzel még egy-két keverés és mehet a papírkapszlikba, aztán a 175 fokra előmelegített sütőbe.
Fekete-erdő muffin |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése