Az igaz, hogy a nyár kevesebb sütéssel-főzéssel telt, de azért akadtak újdonságok és finomságok, de a jelek szerint nem volt energiám feltölteni őket ide. Pedig a csilis-csokis cookie nagy siker volt - de hát legközelebbre is kell valami. ;)
De talán még jó is a sorrend, mert a mai akció éppen a chocolate chips cookiek nagy családjába tartozik - ahogy ígértem még egy a sorban. Ezt egy fokkal egészségesebbre csináltam - bár nem tudom, van-e értelme teljeskiőrlésű liszttel kísérletezni, amikor másfél bögre cukrok teszek a tésztába... A csokikat már nem is említve. Persze lássuk be, hogy a sütit nem az egészséges étel-skálán elfoglalt helyükért szeretjük, hanem éppen annak ellenére.
Az itthoni próbán átment az új verzió is, sőt, rátehetem a pecsétet is, hogy "számlálóbiztos által tesztelt" - ami nem tom, hogy jó, vagy nem, de legalább meg lettünk számolva.
Chocolate chips cookie 2
Hozzávalók:
1 bögre fehér liszt
1 bögre Graham liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
20 dkg puha (enyhén olvasztott) vaj
3/4 bögre barnacukor
3/4 bögre porcukor
1 evőkanál vaniliaaroma
2 nagy tojás
1 bögre ét és fehér süthető csokilencse
3/4 bögre aprított paradió
A vajat mikróban megolvasztom egy kicsit, hozzáadom a cukrokat, a vanilia aromát és a két tojást, majd robotgéppel habosra verem. Amikor kellemesen habos a massza, hozzáadom a lisztet és a sütőport. Amikor ezzel is összekeveredet, leállítom a robotgépet, majd hozzáadom a csokikat és a paradiót. Keverés-keverés, és már mehet is teáskanalanként a sütőpapírral bélelt tepsire.
A 190 fokosra előmelegített sütőben 9-12 percig sülnek a sütik.
Ét-fehér csokis-paradiós chocolate chips cokie |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése