2011. április 16., szombat

Répatortamuffin

Nem hangzik túl jól, igaz???? Pedig finom. A lányom óvatos duhaj, és megkérdezte, hogy mi van a muffinban. A diónál még csak hümmögött, de amikor - nyomás hatására persze - bevallottam, hogy répa is van benne, akkor kijelentette, hogy "Kihányom!". Mivel rosszallásomnak adtam hangot, ezt később visszavonta, de igazából nem akarta elhinni, hogy az anyja annyira kegyetlen, hogy még a muffinba is répát csempész.
Aztán kisült az első adag, a fűszeres illatok bejárták a lakást, és önként!!!! megkóstolta a félkész terméket. Haha - mondta -, becsaptál, ebben nincs is répa!
Pedig van bizony, és nem is kevés. De ez csak a javára válik. Amikor pedig felkerül rá a mascarpone korona, akkor aztán nemcsak finom lesz, de mutatós is. Vagy nem? Mindegy - egy adag elment a szülinapi buliba, majd kikérdezem az áldozatokat, hogy hogy ízlett a süti.

Répatorta muffin formában (24 db)
Hozzávalók:
30 dkg barna cukor
2 dl étolaj
4 nagy tojás
32 dkg liszt
10 dkg dió durvára törve
12 g avagy egy csomag sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1-2 teáskanál mézeskalácssütemény-fűszer - ízlés dolga
csipet só
40 dkg reszelt sárgarépa
1 citrom vagy narancs reszelt héja
5 dkg olvasztott fehércsoki
Máz:
50 dkg mascarpone
1 tk vaniliaesszencia
cukor - ízlés szering
1 csipet reszelt sárgarépa

A barnacukrot, az étolajat és a tojásokat összekeverem. A száraz hozzávalókat külön összekeverem: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, durvára vágott dió, fűszerek, csipet só. Ehhez hozzáadom a folyékony keveréket, majd a reszelt sárgarépát, a citrom/narancshéjat és az olvasztott fehér csokit.
Amikor egynemű massza lett belőle, mehet a muffinsütő papírral kibélelt horpadásaiba: nekem ebből a mennyiségből 24 db emberes adag lesz.
A sütőt a kiadagolás előtt előmelegítem 165 fokra, és a muffinokat kb. 30-35 perc alatt megsütöm légkeveréses sütőben. Tűpróba!

Amikor kihűlt (és csak akkor), elkészítem a mascarponés krémet a tetejére: a hozzávalókat összekeverem és a muffinok tetejére halmozom. Aztán megetetem a gyanútlan gyerekekkel.... Nyeh-nyeh.

Répatortamuffin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése