2010. október 25., hétfő

A brownies sorozat folytatódik

Mi ez, ha nem egyértelmű jele a javulásnak. Már az én egészségi állapotoménak. Vagy éppen fordítva történt: sütöttem egy kicsit, hogy jobban legyek. De mindegy is, a lényeg, hogy megvan a következő recept tesztje.

Egy kicsit hezitáltam, hogy már eleve megváltoztassam a receptet, mert egy kicsit gyanús volt a leírás, de aztán győzött az objektivitás. Aminek nem kellett volna. Miért pont az objektivitás győzzön a receptek felett?

Rendkívül recept-hűen rekonstruáltam ezt a brownie-t, de - bár csak a magam nevében beszélhetek - én még egyszer ugyanígy biztosan nem fogom elkészíteni. Bár tetszett a nádcukros megoldás, a mennyiséget kétszer is le kellett ellenőriznem, mert annyira hihetetlen volt, hogy valóban 40 dkg-ot szeretnének velem beleteteni? Érzésem szerint ilyet csak azok csinálnak, akik annyira fantáziátlanok, hogy nem tudnak érdekesebb halálnemet elképzelni a hirtelen cukormérgezésnél. Negyven deka cukrot én kb két kiló sárgabarack lekvárrá főzéséhez használok el, nem pedig egy tálca süteménybe!
Azért becsületemre legyen mondva, megkóstoltam a végeredményt, de nem került bele nemhogy a top 10-be, de még a top 100-ba sem. Azóta is próbálom valahogy szétválasztani az összeragadt számat.
Mindent összevetve igazi csokibomba, kakaóporral még egy kicsit felturbózva. De valahogy a csokiíz már nem jött át.
Hát, kár érte, mert jól indult.
Ha valaki mégis arra adná a fejét, hogy megcsinálja ezt az egyébként könnyen összeállítható változatot, akkor szerintem semmiképpen se tegyen bele 20 dkg barnacukornál többet.
A tanulság: brownie recept és brownie recept között is van különbség - vagy várjunk csak! Ezért kezdtem ezt az egész brownie-sorozatot??? How silly of me?!

Brownie 2
Hozzávalók: 
20 dkg étcsoki
25 dkg vaj
40 dkg (vagy inkább csak 20!!!) nádcukor
4 tojás
4 dkg kakópor (természetesen nem cukrozott - de ilyet mondanom sem kell)
12,5 dkg liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna

Az étcsokit összeolvasztom a vajjal gőz fölött, majd hagyom egy kicsit kihűlni, ekkor mehet bele a négy egész tojás.
Közben a száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban: liszt, szódabikarbóna, kakaópor és a nádcukor.
Most jön a mindent egybekutyulás és mehet is a massza egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (nálam ez egy kb 20x30 cm-es) tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőben cca 30 percig sütöm. Ezt sem szabad kiszárítani, mert oda a ragacsos csokis varázs. A rettenet mennyiségű cukornak köszönhetően a teteje előírás-szerűen ropogós, a közepe lágy. Amikor elkészült, egy órát pihent, majd felvágtuk. A lelkesedésem hamvában  holt.

Nem baj, majd a következő - ahhoz nagyobb reményeket fűzök, de nem is tudom, hogy pontosan miért is. Azt mondják, hogy abba áfonyalekvárt kell kevernem, amit szintén 20 dkg cukorral főzzek meg. Lehet, hogy én nem vagyok alkalmas sütemény-kóstolásra????
Meglátjuk. 

Addig is - íme a hétvégi eredmény: képen.

Brownie 2




Brownie 2
So far this is not the best I have ever tasted or baked. Far too much sugar for my taste - but we are not all alike so I am sharing the original recipe with my comments and you can decide which one is closer to you.
On the best-brownie-finding jurney this is the second station and I can tell you that this one is not up to my taste. I was assured that this is an original recipe from an English teacher (that also could mean a teacher from the US) but still.

So here it is: try it and share the result with me - add your comment and we will see whether I am too picky or we got the best already and no need to search further. (However, next week or so I will try one with blueberry - but according to the recipe that contains loads of sugar as well. And some blueberry so I have my hopes high.)

Ingredients: 
200 g dark chocolate
250 g butter
4 eggs
400 g (or for my taste - no more than 200 g) cane sugar
40 g dark cocoa powder (plain, no sugar added - hehe - no need and no room for more sugar I guess)
125 g flour
1/4 teaspoon of soda acid

You need to gently melt the chocolate with the butter on steam - then let it cool down a bit so you can add the eggs. Mix them well.
In a separate bowl you can mix the dry ingredients: flour, sugar, cocoa powder, soda acid and then add to the chocolate mixture.

Nothing remains but to put this into a preheated (180 Celsius) oven for cca 30 mins.When it is nicely baked you can leave to cool for about an hour and then it is time to cut.

I must say that the brownie itself is not that bad - but you cannot really feel the chocolate - sadly. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése