Gorgonzolás rigattone
Amíg kifő a rigattone, megcsináljuk a szószt. Kevés olivaolajon kislángon illatosra pirítom a finomra vágott fokhagymát - lehet, hogy nem alapfelszerelés ebben a szószban, de én nagyon szeretem. Amikor már érzem az illatát, belemorzsolom a Gorgonzolát. Aki erősebb ízekre vágyik, tehet bele bőven, vagy a szolid ízek kedvelői épp csak megmutathatják a fokhagymás olivának. Amikor a sajt megolvadt, hozzáadunk egy kis tejszínt - sok sajthoz kevesebb tejszín, kevesebbhez többet. :) Amíg összerottyan a szósz, megízesítjük - bár ez ízekben máris olyan gazdag, hogy épp csak egy kis frissen őrölt borsért és szerecsendióért kiált. A kifőtt tésztát egyenesen a szószba öntjük, és szükség esetén egy kevés tésztafőzőlével hígítjuk (de ezt is csak óvatosan, mert a sajt is és a főzőlé is sós). A végső simítást egy kis friss aprított bazsalikommal adjuk meg ennek a tésztának - és már mehet is az asztalra.
Rigattone Gorgonzola mártással |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése