2010. december 28., kedd

Gorgonzola-maradék újrahasznosítás

Lehet, hogy nem a legkönnyebb tésztaszósz, de nekem azért jólesik ebben a farkasordító hidegben. Arról nem is beszélve, hogy ha már a töltött és székely káposztánál egy fokkal könnyebbre vágyunk, akkor ez is lehet egy alternatíva. És hát a maradék Gorgonzolát is eltüntethetjük a hűtőből. Villámgyors és finom. Mi kell még egy ilyen lazítós-pihenős téli napon?

Gorgonzolás rigattone

Amíg kifő a rigattone, megcsináljuk a szószt. Kevés olivaolajon kislángon illatosra pirítom a finomra vágott fokhagymát - lehet, hogy nem alapfelszerelés ebben a szószban, de én nagyon szeretem. Amikor már érzem az illatát, belemorzsolom a Gorgonzolát. Aki erősebb ízekre vágyik, tehet bele bőven, vagy a szolid ízek kedvelői épp csak megmutathatják a fokhagymás olivának. Amikor a sajt megolvadt, hozzáadunk egy kis tejszínt - sok sajthoz kevesebb tejszín, kevesebbhez többet. :) Amíg összerottyan a szósz, megízesítjük - bár ez ízekben máris olyan gazdag, hogy épp csak egy kis frissen őrölt borsért és szerecsendióért kiált. A kifőtt tésztát egyenesen a szószba öntjük, és szükség esetén egy kevés tésztafőzőlével hígítjuk (de ezt is csak óvatosan, mert a sajt is és a főzőlé is sós). A végső simítást egy kis friss aprított bazsalikommal adjuk meg ennek a tésztának - és már mehet is az asztalra.

Rigattone Gorgonzola mártással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése