Az "és legközelebb mit süssek" obligát kérdésre mostanában többször érkezett az a válasz, hogy KARAMELLÁSAT!!! Nem tudom, hogy ez megfelel-e a kritériumnak, merthogy nem krémes-karamellás, de mivel van benne két csomag karamellás pudingpor és 20 dkg tejkaramella, megkockáztatom, hogy átmegy a szűrőn.
Igaz, hogy a karamellának csak töredéke maradt meg a kekszben tartósan, a többi kifolyt - de így éppen egy hercig kis ropogósra sült karamelltócsa folyománya lett a keksz, ami az esztétikai értékéből levonhat ugyan, de a lelkes nyammogásból ítélve az ízéből semmiképpen. Szépségdíjas ugyan nem lesz, de azért megosztom, hogy milyen az én keksz-verzióm:
Tejkaramellás keksz
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
2 csomag/8 dkg karamellás főzhető pudingpor
20 dkg liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
20 dkg apró kockákra vágott tejkaramella
Az első három hozzávalót habosra keverem, majd a száraz hozzávalókat beledolgozom a masszába.
A végén hozzáadom a feldarabolt tejkaramellát, alaposan összekeverem, hogy mindenhova jusson, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmozok kis kupacokat egy teáskanállal.
A tepsik mehetnek a 180 C fokra előmelegített sütőbe 12-15 percre.
Tejkaramellás keksz |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése