2010. szeptember 8., szerda

Mit főzzek ma magamnak?

Ez azért nem olyan bonyolult kérdés - mert többnyire tésztát főzök. Tészta szinte minden formában és szinte minden mennyiségben.

Ma a hétvégéről maradt sült paradicsomot mentem meg, amit a sülthöz készítettem, de maradt még két darab a tálban. Ez éppen jó lesz a paradicsom szószhoz, bár nem annyira lédús, viszont sokkal krémesebb.
Ha nincs kéznél sült paradicsom, gyorsan elkészül: bevagdostam a paradicsomokat kersztben, kicsi sót, borsot adtam hozzá, és paradicsomonként egy gerezd fokhagymát szeletelek fel és dugdosok a bevágásba. Meg egy kis friss bazsalikomot, ha éppen van kéznél (van!). Olívaolajjal meglocsolva mehet a grill alá.

Sült paradicsomos spagetti
Hozzávalók

1 adag spagetti - sós vízben, al'dante kifőzve
2 db közepes sült paradicsom
3 gerezd fokhagyma
fél csili
friss bazsalikom

Bár a sült paradicsomban van néhány gerezd fokhagyma - de a jóból sohasem elég! - úgyhogy még megfuttatok három gerezd fokhagymát olíván, hozzáadom a paradicsomokat (a héjuktól megfosztva), a friss bazsalikomokat és a csilit. Néhány perc az egész, hogy a krémes paradicsom összezizzenjen a fűszerekkel. Amint ez kész, hozzáadom a frissen kifőzött tésztát - némi főzővízzel gazdagítva, ha szükséges.
Voilá! Kész a nagyszerű és gyors ebéd.

Sült paradicsomos spagetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése