2011. október 15., szombat

Fekete-erdő muffin

Na, jó, ez nyilván költői túlzás, bár igen jól hangzik. De azért arra hajaz: van benne meggy és csokis (kakaós) a tésztája. És persze roppant gyors, mint minden muffin: pont sütésre készen állt, amíg megcsináltam ebédre a garnélás risotto-t. A risotto kevergetései között kevertem egyet-egyet a tésztán, hozzáadtam ezt-azt, és mikor bekerült a sütőben, a rizsnél is már csak az utolsó simítások voltak hátra.

A múltkori meggyes-mákos muffinból volt még maradék megggyem, ebédre vendégek érkeztek, úgyhogy a dolog adott volt. Ha valaki szereti a csokis-meggyes kombinációt, akkor nála ez a variáció is minden bizonnyal bejön. A lányomnál nem volt sikere, de a kersztfiam biztosan értékelné. Ha eljutna hozzá...

Fekete-erdő muffin
Hozzávalók
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanilia
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1/2 üveg lecsepegtetett meggy

Az olvasztott vajat összekeverem a két tojással és a cukorral, majd hozzáadom a fűszereket: az vaniliát és a fehéjat. A liszthez hozzáadom a sütőport és a kakaóport, majd belekeverem a tojásos-vajas masszába. Végül jöhet a lecsepegtetett meggy. Ezzel még egy-két keverés és mehet a papírkapszlikba, aztán a 175 fokra előmelegített sütőbe.

Fekete-erdő muffin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése